ДЭМБ-с хорт хавдар үүсгэгч гол таван хүнсийг нэрлэв


Сүүлийн жилүүдэд дэлхий нийтээр хамгийн түгээмэл тохиолдол буй өвчин бол яах арга үгүй олон төрлийн хорт хавдар юм.

Тэгвэл Дэлхийн эрүүл мэндийн байгууллагаас энэ өвчнийг үүсгэгч хамгийн гол хүчин зүйл үзүүлэгч бүтээгдэхүүнийг нэрлэжээ.

Хамгийн их хортой, хавдар үүсгэгч топ 5 хүнсний бүтээгдэхүүн /ДЭМБ- н судалгаа/.
1. Чипс шарсан төмс. 2. Хиам зайдас. 3. Бэлэн гоймон. 4. Бургер, хот дог 5. Кетчуп ба майонез.

Эдгээр хүнснээс аль болохоор татгалзах нь таны болоод гэр бүлийн гишүүдээ энэхүү өвчнөөс сэргийлж, тэдний эрүүл мэндийг хамгаалж байна гэсэн үг. Үүнээс гадна та бидний ирээдүй болсон хүүхэд багачууддаа энэ талаар сайн хэлж ойлгуулах хэрэгтэйг мэргэжилтнүүд анхааруулж байна.