Будаа агшаагчинд талх барих жор


Энэ удаад гэртээ хэрхэн амтат талх барих аргыг зааж байна. Үүний тулд танд элдэв талх баригч хэрэггүй бөгөөд ажилсаг гэрийн эгзэгтэй танд будаа агшаагчинд талх барих жор өгье.


Орц – 700 гр бүлээн ус – 1 жижиг халбага давс – 7 гр исгэгч – 1кг гурил


Хийх арга: Усандаа давсаа хийж уусгаад, гуриландаа исгэгчээ холиод давстай усаараа зуурна нилээд нялцгай зуурагдана. Бохь шиг болтол нь нухаад 45 минут амраагаад ахин сайтар нухаад 2 хуваагаад нэгийг нь будаа агшаагчиндаа хийж будаа агшаадаг товчоо дарна. Энэ зуурмагаар 2 талх болно.