Гэрийн нөхцөлд шар айраг исгэх арга


Гэрийн нөхцөлд шар айраг исгэхэд 7-14 хоног шаардагддаг. Исгэх сав, гуурс (шаардлагатай биш) бэлдэх бөгөөд зарим тохиолдолд шилэн сав нь хүчтэй исэлтэд хагарах эрсдэлтэй. 

Орц: Үр тарианы ханд- 2.7кг, Буталсан соёолж- 200 гр, Шоколадны үр- 100гр, Зөрөг цэцэг- 30 гр (гашуун амт оруулна)

Алхам-1 – Шар айраг хийх ихэнх жор нь стандарт журмыг нарийн дагаж мөрддөг. Эхлээд тогоонд  7.5 литр ус хийж 80 хэм хүртэл халаана. Бэлтгэсэн орцуудаа хэрэглэхийн өмнө сайтар угаана. Үр тариагаа зориулалтын уут эсвэл марлиар боогоод, усанд хийж 20 болон түүнээс минут зөөлөн гал дээр буцалгана. 

Алхам-2 – Хүрэн өнгөтэй болтол буцалгана. Үүний дараа 70 хэм болтол хөргөнө. 

Алхам-3 – Бэлдсэн хөрөнгөн дээрээ 12 литр цэвэршүүлсэн ус нэмнэ. Үүний дараа шилэн савандаа хийж 7-14 хоног хүлээнэ.

error: Content is protected !!