Шоколад цайсан байвал шууд хая, ЯАГААД?


Шоколадны гадар цайсан байвал идэж болдоггүй шууд хаядгийг олон хүн мэдэж аваасай. Хүнс хоол хөгзрөөд мууддаг шиг шоколад ч муудаж гадраа өөрчилдөг. Цагаарсан шоколад хорт хавдар үүсгэдэг.Шоколадны бүтцэд найрлагаасаа шалтгаалан ялгаагүй муудах бүтээгдэхүүн ордог. Жишээ нь сүү, масло г.м.

Мөн хадгалах горимоос шалтгаалан (хайлах, хөлдөх) муудаж цайдаг гэдгийг мэдээд хүүхдэдээ л цайрсан шоколад тоохгүй өгмөөргүй байгаам.Манайхан энэ талын мэдлэг муутай юм билээ. Байгууллагын ажилтан эгч набор задлаад дайлахаар нь уучлаарай муудчихаж ээ идэхгүй байсан нь дээр дээ гэтэл нэг их том харснаа бараг уурлангуй яваад өгч билээ.Шинэ жилээр цайсан шоколад хэр олон хүүхэд идсэн болдоо бурхан минь. Ядаж ээж, аав нь энэ талын мэдээлэлтэй болчихвол урь ороод хүүхэд шуухдын баяр болох дээр үрсээ цайсан шоколаднаас хамгаалах юм даа.

За тэгээд энэ төрлийн бизнэc эрхэлдэг. Хөлдөөж, хайлуулж горим алдсан шоколадаа мэдлэггүйг далимдуулж зардаг хүмүүс юуг ч гэж орж ирж мэдэх юм.Шинэ, цэвэр, удаж урвалд ороогүй, зөв горимоор хадгалсан шоколад хэзээ ч цайсан байдаггүйм.Аливаа хүнс шинэ, шимтэй дээрээ хүний биeд эм. Удсан хүнс угаасаа хор

error: Content is protected !!