Орц:
- Тахианы мөч, гуя- 450 гр
- Нунтаг цагаан гаа- 1 халбага
- Ус- 1.5 аяга
- Соё соус- 3 халбага
- Элсэн чихэр- 1 халбага
- Солонгос халуун чинжүү- 1 халбага
- Гүчүжан- 1 халбага
- Гүнжидийн тос- 2 халбага
- Сармис- 1 хумс
- Төмс- 3 ширхэг
- Лууван- 1 ширхэг
- Сонгино- 1 ширхэг
- Давс- тал халбага
- Хар перец- 1/4 халбага
- Ногоон сонгино- 3 ширхэг
- Гүнжидийн үр- 1 халбага

Хийх арга:
1.5 аяга усандаа соё соус, элсэн чихэр, халуун чинжүү, гүчүжан, гүнжидийн тос, хэрчсэн сармис зэргээ хийн сайтар хутгаад үүндээ тахианы мөч, гуянууд болон хэрчсэн төмс, луувангаа хийж, сайтар базаад 30-60 минут амраана. Харин товлосон цаг болмогц сонгиноо хуурч, үүндээ амталсан мах, төмс зэргээ хийж хуурах бөгөөд хар перец, давс зэргээ ч мөн хийж өгөх юм. Одоо үүндээ 500 гр ус хийж, 20 минут буцалгаад л болох аж. Мөн хоолоо болмогц нь хэрчсэн ногоон сонгиноо хийж өгөөрэй.