Энэ удаад гэртээ хэрхэн амтат талх барих аргыг зааж байна. Үүний тулд танд элдэв талх баригч хэрэггүй бөгөөд ажилсаг гэрийн эгзэгтэй танд будаа агшаагчинд талх барих жор өгье.

Орц – 700 гр бүлээн ус – 1 жижиг халбага давс – 7 гр исгэгч – 1кг гурил

Хийх арга: Усандаа давсаа хийж уусгаад, гуриландаа исгэгчээ холиод давстай усаараа зуурна нилээд нялцгай зуурагдана. Бохь шиг болтол нь нухаад 45 минут амраагаад ахин сайтар нухаад 2 хуваагаад нэгийг нь будаа агшаагчиндаа хийж будаа агшаадаг товчоо дарна. Энэ зуурмагаар 2 талх болно.
