Үхрийн гүзээний салат хийх жор

ГҮЗЭЭНИЙ САЛАТ ХИЙХ ЖОР ШЕЙР ХИЙГЭЭД ХАДГАЛААД АВААРАЙХҮНИЙ БИЕИЙН ДАРХЛААГ ДЭМЖИХ ОЛОН ТӨРЛИЙН ВИТАМИН АГУУЛДАГ ЭРҮҮЛ ЗУУШ ЮМ

үхрийн гүзээ 200 гр лууван 20 грсонгино 15 грсармисны иш 5 грхөмүүл 2-3 грдавс 1\2 цайны халбага

ХИЙХ: 1. Үхрийн гүзээг сайтар зумалж угааж, өөх, найлзуурыг авч цэвэрлэнэ. Лууван, сонгиныг хальсалж, сармисны ишийг угааж бэлдэнэ.

2. Цэвэрлэж бэлдсэн гүзээг хүйтэн усанд хийж чанаад буцалмагц усыг асгаж дахин цэвэр ус хийж давс, хар перцээр амталж үргэлжлүүлэн зөөлөртөл 1 цаг орчим буцалгана.

3. Чанаж болгосон гүзээг 4 см- ээс илүүгүй урттай нарийн хэрчинэ. Лууван, сонгино, сармисны ишийг мөн урт нарийн хэрчиж гүзээтэй хамт хольж давс, хөмүүл, ургамлын тосоор амтална.

ХҮСВЭЛ МАОНЕЗ ХОЛИОД ИДСЭНЧ БОЛНО ИЛҮҮ АМТТАЙ БОЛДОГ

error: Content is protected !!